Svi Tough Mudder eventi u 2021 godini u Hrvatskoj su otkazani.

TRENING

TVOJA NOVA BRZINSKA RUTINA ISTEZANJA NAKON TRENINGA

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Reddit
WhatsApp
Email

Budimo realni: ako se jako izmorite na Tough Mudder-u, sljedeći dan možda se probudite s upalom mišića. Ponekad može biti lijepa uspomena na to koliko ste se trudili, ali ponekad je bol koja vas usporava i koja čini jednostavne zadatke (hodanje uz stepenice) i još jednostavnije zadatke (hodanje općenito) gotovo nemoguće. I dok se vaš yoga prijatelj zaklinje u sat vremena dugog istezanja, budimo realni ovdje. 1) Nemate toliko vremena i 2) istraživanja su pokazala kako nije potreban sat istezanja da biste postigli punu korist od statičkog istezanja. Ozbiljno – studije su otkrile da je glavni razlog za istezanje potencijalno smanjenje dosadne upale mišića. Zato nemojte pretjerivati.

VJEŽBE ISTEZANJA KOJE BISTE TREBALI UKLJUČITI U SVOJU RUTINU POSLIJE TRENINGA

Harvardski stručnjaci preporučuju da se iztežete po 30 sekundi, uzdržavajući se od bilo kakvog odskakanja ili pokreta. “Osjetit ćete napetost tijekom istezanja, ali ne biste trebali osjećati bol.”

Standing quad stretch – Istezivanje leđnih i nožnih mišića

Držite se za zid (ili partnera) ako vam je potrebno više ravnoteže. Uhvatite se jednom rukom i držite se za jednu nogu. Aktivno gurnite naprijed kuk na strani koju ste istegnuli, osjetite kako se leđa produžuju, i otpustite. Prebacite na drugu stranu.

Istezanje tetive koljena

Napnite jednu nogu ispred sebe, pomaknite kukove natrag i podignite bradu i prsa. Otpustite tetivu noge i promijenite stranu.

Istezanje u timu od “4” člana

Još jedna situacija u kojoj prijatelj ili neka vrsta podrške mogu biti od pomoći: prebacite jedan gležanj preko suprotnog koljena tako da nogama napravite oblik četvorke, sjednite i pustite kukove da se otvore. Promjenite stranu.

Prekriženi gležnjevi i ruke spuštene do nožnih prstiju

Prebacite jedan gležanj prema drugome i spustite se rukama prema nožnim prstima.

Vidiš? Ništa strašno. Ako želiš smanjiti bol nakon Tough Muddera ili vježbanja, to bi ti trebalo biti dovoljno. Međutim, ako imaš druge ciljeve, morat ćeš kopati malo dublje. Ako pokušavaš dotaknuti tlo dlanovima dok si sagnut ili želiš napraviti špagu, vjerojatnije je da ćeš to postići pravilnijim režimom intenzivnog istezanja.

Želiš povećati svoju fleksibilnost i snagu? Joga je izvrstan dodatak svakom arsenalu vježbanja.