Svi Tough Mudder eventi u 2021 godini u Hrvatskoj su otkazani.

Sudionici izazova Tough Mudder pripremaju toplu zimu za potrebite obitelji

Tough Mudder, svjetski popularan izazov izdržljivosti koji će se 11. i 12. listopada održati u Zagrebu, sudionicima će pružiti mogućnost da putem udruge Mali zmaj, u akciji „5 po 5 za topliji svijet“ pomogu 35 siromašnih obitelji donacijom drva za ogrijev za iduću zimu.

Zagreb,15. travanj, 2019. – Veliki broj hrvatskih obitelji grije se na drva, a nabava drva kreće već u ljetu. No, mnoge siromašne obitelji diljem Hrvatske u tome trebaju pomoć pa će tako ove godine čak 35 potrebitih obitelji dobiti drva za ogrijev za cijelu zimu – i to od sudionika najvećeg izazova izdržljivosti, Tough Mudder 5K Urban, koji se održava 11. i 12. listopada u Zagrebu. Organizatori natjecanja Tough Mudder osmislili su akciju „5 po 5 za topliji svijet“ kojom će od svake prodane karte 5 kuna donirati za drva za ogrijev, a sve to u suradnji s Društvom za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece „Mali zmaj“.

Prema procjenama, cijena drva za ogrijev po metru iznosi 350 kuna, a za jednu sezonu svakoj je obitelji potrebno najmanje deset metara cjepanica što iznosi oko 3500 kuna. Pomoć siromašnim obiteljima biti će dodatna motivacija prijavljenima na izazov Tough Mudder jer će, osim testiranja granica svoje izdržljivosti i lude zabave s prijateljima, imati priliku da budu humanitarci.

 „Izazov Tough Mudder trenutačno je veliki hit u svijetu u kojem je od 2010. do danas sudjelovalo više od 3,5 milijuna ljudi. Svaki ovaj izazov, bez obzira gdje se održava, ima humanitarni karakter, pa mi je posebno drago što će i hrvatski sudionici zajedničkim naporima omogućiti toplu i mirnu zimu za siromašne obitelji“ , rekao je Marko Martinović, direktor Tough Mudder Adria.

Društvo za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece „Mali zmaj“ već devet godina organizira i provodi brojne projekte za pomoć djeci iz siromašnih obitelji, uključujući radionice, pomoć pri učenju, ljetovanja i druge aktivnosti. Jako nam je drago da se u ovu akciju prikupljanja drva za ogrijev uključio Tough Mudder u kojem će u listopadu sudjelovati stotine ljubitelja sportskih izazova i zabave i svojim sudjelovanjem pomoći brojnoj djeci i njihovim obiteljima“, rekla je Martina Leopold iz Malog zmaja. 

Podsjetimo, Tough Mudder je najzabavniji izazov izdržljivosti na svijetu i inovativni sportski događaj, a njegova posebnost je u tome što se 90% sudionika prijavljuje u timovima kao i u činjenici da se ne radi o utrci već o nezaboravnom iskustvu. Tough Mudder 5K Urban održat će se 11. i 12. listopada, 2019. na zagrebačkom Bundeku, a prema iskustvu iz drugih zemalja, sudjelovat će vrlo različiti ljudi; različitih dobi, fizičke spreme, zanimanja, jer činjenica je da mogu sudjelovati svi, a više od 10 inovativnih prepreka koje u ovom izazovu treba prijeći, nisu tako strašne kada pomaže vlastiti tim, ali i svi ostali sudionici. Ovaj izazov nije utrka te nema rangiranja, a umjesto medalja i trofeja, oni koji završe izazov dobivaju ekskluzivnu Tough Mudder traku za glavu i majicu. 

Prijave za zagrebački Tough Mudder 5K Urban izazov ostvaruju se putem stranice Eventim.hr i na prodajnim mjestima Eventima, a osim pojedinaca i njihovih timova, mogu se prijaviti i tvrtke. Prodaja kotizacija traje sve do listopada, a cijena će tijekom vremena rasti. Trenutačna cijena kotizacije za fizičke osobe iznosi 229 kuna sve do 15. svibnja kada će se cijena povećati.

***

Tough Mudder Inc. osnovali su 2010. godine Will Dean i Guy Livingstone. Svaki Tough Mudder izazov testira kondiciju, snagu, izdržljivost, mentalnu spremu i timski rad sudionika, pa je zato prozvan “vjerojatno najtežim događajem na planeti”. U 2019. godini, Tough Mudder će organizirati više od 50 događaja u zemljama širom svijeta. 

Datume i lokacije događaja za 2019. provjerite na www.ToughMudder.hr

Kontakt za medije:

Mirna Čavrak Talapko

Marketing i PR manager

[email protected]

099/818 4474